Welcome, Guest. Please Login or Register
Dynon Avionics, Inc.
 
Welcome to the Dynon Avionics forum!


  HomeHelpSearchLoginRegister  
 
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print
Nothing works. (Read 292 times)
Jul 8th, 2018 at 2:04pm

BonitaRV8   Offline
New Member
I love flying!

Posts: 4
*
 
None of my sensor read correctly from my EMS-220.  I have a 24V system and the voltage reading is 11.5V.  When I measure the voltage at pins 1 and 3 on the D37 I get 25.5 V.  All of the EGT readings are 483 and the CHT vary from 383 to 449.  The tach says 231110RPM!  I sent the unit back to Dynon and they said it was fine and That I probably have a ground problem.  I've been trouble shooting this for about two months now and can't find a ground problem.  The last thing I did was to remove the sky view display and wire it directly to the battery (with an inline fuse) and hook up only the EMS.  I get the same readings.  I did this with both the EMS sensors plugged in and unplugged and got the same readings for both.  Has anybody seen anything like this?  All of these readings were without the engine running.  What should the readings be if you have no sensor hooked up to the EMS?

Thanks.
 
IP Logged
 
Reply #1 - Jul 9th, 2018 at 5:27pm

Dynon Avionics   Offline
Dynon Official
Dynon Technical Support

Posts: 13013
*****
 
Are you seeing RPM even when the engine is off? If so, can you take a picture of your EMS page and send it to support at dynonavionics dot com?
 

Please do not use Private Messaging on form to contact. For private support:
Email: support at dynonavionics dot com
Phone: 425-402-0433 (7am-5pm Pacific weekdays)
IP Logged
 
Reply #2 - Jul 10th, 2018 at 8:54pm

BonitaRV8   Offline
New Member
I love flying!

Posts: 4
*
 
Yes and I have sent in a photo.  They said the have never seen that before and to send the unit back, gave me an RMA number, I sent it back and they said they couldn't find anything wrong with it.  What should I see on the screen with no sensors plugged in?
 
IP Logged
 
Reply #3 - Jul 11th, 2018 at 6:22pm

Dynon Avionics   Offline
Dynon Official
Dynon Technical Support

Posts: 13013
*****
 
I can't find a photo of the display in your previous correspondence. If you have one, can you send it to support at dynonavionics dot com, with "case 299694" in the subject line? Regardless, our support team will be reaching out to talk through this more.
 

Please do not use Private Messaging on form to contact. For private support:
Email: support at dynonavionics dot com
Phone: 425-402-0433 (7am-5pm Pacific weekdays)
IP Logged
 
Reply #4 - Jul 22nd, 2018 at 3:49pm

BonitaRV8   Offline
New Member
I love flying!

Posts: 4
*
 
Reimaging the display worked and now the EMS reads all sensors work fine. Thanks for the help Don!
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1
Send Topic Print